Tweet

Sitemap Copyright © Studio Artist X 2004-2011, KvK nr. 34202110

Internet daten, hoe doe je dat?

Hoe zet je bij internetdaten een vrouw aan om uberhaupt te reageren op je dating profiel- terwijl je niet zo'n Brad Pitt smoeltje hebt en/of je qua uiterlijk niet eens in de buurt komt, want iedereen kijkt tenslotte eerst naar je foto? Lastig? Kan... dacht ik zelf ook eerst, maar 't hoeft natuurlijik niet lastig te zijn ...

Door: Alexander Vidakovic
Gepubliceerd op: 15-09-2007, laatst gewijzigd op: 11-11-2008.
Nadat mijn laatste relatie (van ruim 7 jaar) over was- en een periode van rust (als je het zo kunt noemen), begon ik langzaam maar zeker aan "Internet daten". Lekker uitgaan is- en blijft oké, maar 't een keertje anders uitproberen, kan natuurlijk geen kwaad. Internet daten is inderdaad "anders".

Je moet eerst een goed verhaal neerzetten, kwam ik er achter. Goed verhaal wil zeggen = iemand aanzetten tot lezen + een reactie (er op) uitlokken. Of je je verhaal daadwerkelijk ook verkoopt, is weer een andere koek- en behoort tot fase 2... maar dat is hier niet aan orde.

Ik begon eerst met een doorsnee "open verhaal", zoals het normaal door de meeste mensen gedaan wordt. Ik zette een profiel op, waar in ik eerlijk vertelde wie ik ben, wat ik doe, wie (en waarvoor) ik zoek, etc. Enkele weken later, kwam ik tot conclusie dat er niets verkeerd is met mij- en ook niet met zo'n dating site, maar dat mijn profiel gewoon zuigt!

GEEN ÉÉN REACTIE ER OP!

Ik gooide de boel om- en schreef m'n profiel (ja, die dat u hieronder aantreft) opnieuw, een profiel dat voor geen enkele man- en in geen enkele opzicht logisch zou kunnen, noch logisch zou mogen zijn, maar dat doet er verder ook niet toe, want zo'n profiel is tenslotte voor vrouwen bedoeld... Het resultaat is verbluffend! Het barste opeens van de reacties.

Let op: zo'n profiel garandeert wel vele reacties van vrouwen, contact dus!

... reacties in alle soorten en maten, van goed tot kwaad. Zo'n reactie op een profiel is slechts de eerste stap. Het garandeert verder geen succesverhaal (om uberhaupt een date te scoren...) want dit is weer afhankelijk van verder mailen, dus je gesprekstechnieken, wie je in werkelijkheid bent, wederzijdse interesses, etc. - en behoort sowieso tot fase 2 of 3. En dat kan logischerwijs weer niet zonder "contact", wat voorheen (d.m.v. een reactie op je profiel) als eerst plaats moet vinden.

Denk je nou echt dat vrouwen daadwerkelijk van Venus komen? Ik denk van niet. Ze komen van Mars, Jupiter of zelfs nog verder vandaan!!!
;-)

Mijn internet dating profiel

Algemeen
 
Naam Alexander
alexander
Ik ben een man
Ik zoek een vrouw
Leeftijd 37 jaar
Sterrenbeeld waterman
Seksuele geaardheid hetero
Gewenste relatie date
Woonachtig in Nederland
Provincie Noord-Holland
Gemeente Beverwijk
Oproep
Attentie daar! Ja, jij...

---

Jij bent:
 • knap
 • intelligent
 • onafhankelijk
Met:
 • lengte tussen 175-177
Verder je:
 • draagt alleen jurkjes en rokjes
 • bent iedere dag opgemaakt (niet te…)
 • verzorgt goed je handen en vooral je nagels
 • drinkt geen bier of blijft in elk geval slank
 • gaat nooit om 9 uur naar bed
 • draagt alleen zilver
 • luistert niet naar smartlappen
 • leest ook boeken, niet alleen soap tijdschriften (en geen Harry Potter!)
 • hebt rijke fantasie en houdt ook van kunst, sf- en wetenschap
 • moet emoties kunnen tonen
 • hebt (recent, niet gephotoshopt!) foto binnen je profiel
 • laat mij altijd winnen bij het risken, of welk spel dan ook
 • bent handig in- en om het huis
 • draagt je eigen boodschappen
 • hebt altijd een frisse adem
 • klaagt niet als ik de wc bril niet naar beneden doe
 • klaagt sowieso nooit of nauwelijks
Meer nooit's:
 • je vraagt nooit waar ik was
 • je vraagt nooit waarom ik niet belde
 • je doorzoekt nooit m'n broekzakken, andere kledingstukken of m'n portemonnee
 • je bijt nooit je lip en/ of je nagels
 • je draagt nooit witte sokken
 • je vraagt nooit:"lijkt mijn achterste groter in deze rok/ jurk?" (standaard antwoord is altijd: JA!)
Pre's:
 • huilen mag wel, maar hooguit eens per week, als je bijvoorbeeld je favoriete soap serie zit te kijken (ik houd dan wel de zakdoekkendoos voor je vast!)
 • je vertoont geen impulsief/ obsessief koopgedrag. Je koopt niet zomaar van alles omdat jouw vriendiennen dit eenmaal ook doen, maar als/ wanneer je het doet, doe je het uitsluitend omdat je ZELF iets mooi vindt- en je doet 't bovendien met stijl
 • je bent bijzonder kritisch met je schoenen keuze
 • je bent een "vrouw-vrouw" type, geen vrouw-man, of nog erger - god moge mij vergeven: je bent beslist niet omgebouwd! ...
N.B.
 • je bent niet zo'n "buy me a drink" type, omdat je eenmaal er lekker uit ziet, maar verdient meer dan minimumloon en kan ook zelf een vent met een etentje of een drankje trakteren
 • je hebt geen schulden (niet eens schuldgevoelens!)
 • je hebt je eigen vrienden of kan je in elk geval goed in je uppie vermaken
 • je belt/ mailt mij niet 10x p. dag
---

Ik ben (als het goed is had je het al door): egoistisch, knap, kieskeurig, onafhankelijk, zelfbewust, egocentrisch, to the point, oprecht, open, intelligent, eigenwijs, ondernemend, lui, dominant, positief, subjectief, intuïtief, objectief, lekker grof, fun to be with, arrogant, respectvol, fantasierijk, zachtaardig, zelfingenomen, gevoelig, zelfstandig, actief, assertief, emotioneel, energiek en nieuwsgierig.

Ik ben een vrijheidsfreak- en heb een enorme dosis van zelfrespect. Ik zorg goed voor mezelf, maar kan ook af en toe .... nou ja, als je het niet kan hebben dat ik (na een ..) in je bed rook, dan moet je maar "ff apeldoorn bellen"!

Ik loop niet voorop om alle deuren voor je te openen, maar ik geef je de sleutels, zodat je ruimte hebt om mee te kunnen groeien- en niet aan tafel lager blijft zitten. Met andere woorden: ik geef nooit bloemen, maar ik laat je zien waar die groeien.

Ik wacht nooit op: monteurs, de bus, jou, kerst- of welk feestdag dan ook... Jouw verjaardagsdatum zet ik in m'n agenda, want m'n hersenen zijn gereserveerd voor werk- en alle andere nuttige dingen. En als we dan wel een feest willen, mag 't wat mij betreft op een willekeurige dag. Bij voorkeur is het een verrassing.

Het kan me absoluut niet schelen wat anderen over mij denken- en ik doe beslist niets aan om je ouders het naar hun zin te geven. Ik zal eveneens nooit en te nimmer de goedkeuring van je vrienden nodig hebben, dus zal er vanzelfsprekend ook nooit om vragen. Ik val verder niet op "kijk mij", "me, myself and I" types...

Ik garandeer verder: lachen, passie, slaaptekort, windkracht 10, bloed zweet- en tranen, dozen vol aan puzzels, zon mist- en regen, frustratie, fulltime aandacht, multiple orgasmes en eeuwige lol. Ik luister uiteraard naar * AL* je verhalen, dus ook het meest saaie. *Ik open eveneens alle blikken en flessen die jij niet open krijgt- en (indien nodig) blaf ik al je vervelende buren namens jou of namens jouw katten weg.

Doe geen poging met mij te chatten, want ik heb geen tijd om te chatten. Interesse-berichtjes vind ik weinig zeggend. Leuke persoonlijke berichten zijn daar en tegen welkom... dat je het maar weet.

Tot slot: iedereen heeft het over humor... dan moet ik per se dit nog even kwijt: je houdt niet alleen van humor, maar je begrijpt het ook! En anders moet je net als ik, geen gevoel voor humor hebben- en het ook niet van een ander verwachten. ;-)

En... voor ik 't vergeet: ik ben niet een jongen die meteen met je naar bed gaat, dus als je daar op uit bent klik dan maar even door.

Eveneens, indien je tot nog toe alleen maar met dure cadeau's, kleding ed. verwend bent- en je het ook graag zo wil houden, zijn er al genoeg rijke pimps op deze site die je niets anders zullen bieden dan dat. Voor dit soort dingen moet je niet bij mij wezen.
Onthoud dit goed, zodat je straks niet kunt zeggen "dat het er niet op stond", want dat pik ik niet.
Ik heb daar en tegen wel veel Vomar antiverveelkaarten voor je- en knuffels zijn eveneens gratis. Voor de rest zal je voor alles keihard moeten werken. Je mooie koppie en strak kontje zullen je hierin niet helpen. Dat begrijp je wel.

---

Dat was 't zo'n beetje, denk ik.. durf je nog? Kom maar op, moet lukken...

Persoonlijk
Beroep vertel ik je later
Opleidingsniveau hbo
Burgerlijke staat alleenstaand
Religie anders
Aantal kinderen geen
Kinderwens misschien
Gezondheid
Ik sport regelmatig
Roken 11 - 20 per dag
Alcohol soms
Uiterlijk
Postuur slank
Gewicht 70 - 75
Lengte 1.75 - 1.80
Huidskleur blank
Haarkleur bruin
Haarlengte lang
Kleur ogen bruin
Kleding modern/casual
Aanvullend
Ik heb huisdieren nee
Ik hou van huisdieren ja
Soort woning tussenwoning
Activiteiten
Ik bezoek concerten soms
Ik bezoek het theater niet
Ik bezoek de bioscoop soms
Televisie kijken doe ik soms
Ik bezoek het café regelmatig
Ik bezoek de discotheek soms
Mijn hobby's zijn Handlezen
Favorieten
Eten Altijd. Mocht jij wel een dieet volgen, zullen we dan apart moeten eten...
Muziek Hardrock: System Of A Down, Rage Against The Machine; Pop/ rock: David Bowie, Iggy Pop; Alternative: Nick Cave, Massive Attack, Poets to their beloved
Sport Fitness, Scambaiting, Dauwtrappen ...
Boek Zout op mijn huid, Brief Of History Time, Sidartha, Demian, Gertrud, A Book Of Five Rings, The Picture of Dorian Gray, Sperm Wars, Het Parfum ...
Film StarWars, StarTrek series (Voyager, The Next Generation), The Matrix, The Prophecy (en alles van Christopher Walken), The Devil's Advocate, Amélie, Barfly, Eyes wide shut ...
Televisieprogramma Seinfield, Oprah, Sex And The City, The Nanny, Dr. Phil ...

Het resultaat

De laatste drie dagen ziet mijn dating "Postvak in" er zo uit:

daten postvak in
Mijn daten Postvak In ...

Alle namen zijn vanzelfsprekend vanwege privacy redenen doorgestreept ...

Reacties voorbeelden

Zoals gezegd, respons is enorm (voor een man dan... in een dierentuin waar een 3/1 mannen-vrouwen verhouding geldt- en waar een vrouw, zoals gewoonlijk, dus royaal mag kiezen!) en is zeer kleurrijk binnen de scala van "goed" tot "kwaad". Met zo'n profiel kun je vrouwen reacties verwachten als deze:

The Good


Voorbeeld 1

"[naam] toont interesse!" ... door op hartje gedrukt te hebben.

Voorbeeld 2

"My god, my god, ik heb nog nooit zo gevaarlijk tekst gelezen, maar ik vind het wel leuk, eindelijk iemand, die durf het te zeggen, wat hij denkt!!, gewoon prachtig, groet"

Voorbeeld 3

"Ik ben blond, maar kan humor erg waarderen. Jij hebt humor, dat wilde ik even kwijt, meer niet. So, no need to response.."

Voorbeeld 4

"Goed zo. Geef ze d'r maar van langs! ;)"

The Bad


Voorbeeld 5

"Jeetje wat beeld jij je in zeg!!! Hoe kun zoiets in vredesnaam opschrijven en uberhaupt denken dat jij ooit zoiets zult krijgen"

Voorbeeld 6

"heb jij een narcistische persoonlijkheid of zoiets (al die eisen), je ziet er zelf niet uit!!! En als dit humor is??? Get real man!!!!"

And the Ugly ;-)


Voorbeeld 7

"Prozacje?"

Zijn vrouwen getikt?

Nee, vrouwen zijn niet getikt. Nou ja, misschien wel een beetje... maar ze zijn niet gek!

Wat hier specifiek gaande is, is slechts toe te wijzen aan vrouwelijk brein, dat zowel fysiologisch anders in elkaar zit, als vanzelfsprekend ook anders werkt dan een mannelijk brein. Vrouwen zijn de grootste analysten die er rond lopen- en het werkt zowel voor ze, als tegen ze. Net als katten, zijn vrouwen buitengewoon nieuwgierig- en willen ten alle tijden weten wie achter zo'n profiel zit.

Ze zijn ook wel de eeuwige twijfelaars!

Vrouwen houden uiteraard van humor, willen vrijwel altijd graag lol trappen... maar wat verreweg het belangrijkste is, een man moet vooral hun taal kunnen spreken.

Conclusie

Zowel mannen als vrouwen kijken bij een profiel vanzelfsprekend eerst naar de foto. Je kunt dan gerust zeggen dat de foto binnen een profiel, per definitie de hoofdzaak is- en het verhaal (op sexe, leeftijd en algemene voorkeuren na) een bijzaak... en in de meeste gevallen is het ook zo. Heb je toch wel een Brad Pitt smoeltje? Nou, van harte gefeliciteerd dan! Je zult met je mooie bekkie heel wat mooie meisje scoren, zonder eens moeite voor te hoeven doen. Dit staat vast. Zo werkt de natuur eenmaal. Maar of je ze ook lang behoudt, is weer een andere verhaal...

Wat ik hier gedaan heb, is niets anders dan de boel onderste boven te hebben gezet.

Mijn verhaal is nu (en dan wel in vrouwen taal!) de hoofdzaak geworden, waardoor mijn foto logischerwijs slechts een bijzaak is (gebleven). Het is verder ook geen doorsnee verhaal, maar bevat enorm veel droge humor en andere speelse elementen. Het is bovendien anders dan alle andere profielen en mede daarom valt het automatisch op... terwijl de inhoud er van, simpelweg om een reactie schreeuwt.

Nou, de contacten zijn er. (fase 1)
Nu maar stoeien met ze! (fase 2)
En daarna lekker daten! (fase 3)

....

Ho! *** Wacht !!! *** ho, ho, ho!

Voordat je deze profiel enthousiast deels of in z'n geheel gaat kopiëren- en (her)gebruiken (doe dat - voor je eigen goed - alsjeblieft niet!), neem een aantal zaken in overweging eerst. Lees je nog? Ah, je leest. Gelukkig!

Denk er om dat vrouwen zeer menselijk zijn, net als jij en ik. Ze zijn niet dommer dan mannen en beslist niet achterlijk. Ze hebben een betere speurneus dan de beste jachthonden op Aarde, vooral wanneer het om: "liegen en bedriegen", "valsheid", "angst", "onzekerheid", ed. gaat. Bovendien weet een vrouw haar weg naar Google prima te vinden- en daarna krijg je spijt!

Merkt een vrouw dat zo'n profiel niet vanuit jezelf is voortgekomen EN - DAT - MERKT - ZIJ - BIJ - JE - EERSTE - MAIL - AL! ...val je zo door de mand.

Tip: Wees origineel en maak een eigen profiel. Sta vooral (niet al te serieus) er achter!Niet gevonden hetgeen u zocht? U vind het met Google...
Google